زیرساخت یکپارچه

 

زیرساخت ‌های هوشمند و طراحی آن در بیمارستان ها 

طراحی ‌‌زیرساخت‌های هوشمند به‌طور کلی قابل اجرا برای کلیه بیمارستان‌ ها است. سیستم به صورت یک واحد یکپارچه توزیع هوشمند طراحی شده و کلیه بخش‌‌های مختلف بر اساس دستور العمل‌‌ها و پروتکل‌‌های مشخص با یکدیگر همکاری ‌می‌کنند. طبق گزارشات WHO ایالات متحده به تنهایی در سال مبلغ 335 میلیارد دلار به دلیل استفاده از خدمات بهداشتی و مراقبتی قدیمی‌ هدر ‌می‌دهد که علت اصلی آن عدم قابلیت همکاری سیستم‌های اطلاعاتی سنتی است.

بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی(WHO)، ارتقا بهره ‌وری، کاهش هدر رفت انرژی و حذف زباله‌‌های تولیدی مهمترین فاکتورهایی هستند که ارائه‌ دهندگان خدمات بهداشتی باید توجه ویژه‌ای به آنها داشته باشند. بر اساس تخمین‌‌های زده شده توسط WHO به طور متوسط 20 تا 40 درصد از منابع مصرفی در مراقبت ‌‌های بهداشتی به هدر ‌می‌رود که علت اصلی آن استفاده از سیستم‌‌ های قدیمی ‌در ارائه خدمات درمانی و مراقبتی است. به توصیه WHO مراکز درمانی و بیمارستان ‌ها باید تمرکز بیشتری بر روی موارد ذیل داشته باشند:

1- نحوه عملکرد صحیح کارکنان و پرسنل درمانی

2- بهبود در بهره‌ وری تجهیزات و تاسیسات بیمارستانی ‌‌به‎ منظور ارائه خدمات درمانی و مراقبتی با کیفیت مطلوب

3- کاهش خطاهای پزشکی و عملکردهای اشتباه پرسنل درمانی

4- بررسی و تحلیل نیازهای اصلی در سلامت جامعه و شناسایی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی مناسب

خوشبختانه پیشرفت‌‌های اخیر فناوری‌‌های نوین منجربه ‌‌یکپارچه‌سازی زیرساخت‌‌های تاسیسات بیمارستان هوشمند شده است که به صورت یک سیستم هوشمند واحد عمل ‌می‌کند. این امر علاوه بر پیشرفت‌‌های قابل توجه در خصوص ارائه خدمات درمانی و مراقبتی به بیماران منجر به کاهش چشمگیر هزینه‌‌های عملیاتی می‌شود.سیستم‌‌های یکپارچه و ‌‌زیرساخت‌های هوشمند بیمارستانی با عملکردی منجسم به صورت یک سیستم واحد بر خلاف سیستم‌‌های جداگانه سنتی و قدیمی ‌قادر به تبادل اطلاعات با یکدیگر بوده و توسط سیستم مدیریت ساختمان تحت نظارت و کنترل هستند.

امروزه در بسیاری از مناطق جهان بیماران برای دریافت خدمات درمانی حق انتخاب ‌‌های بسیاری دارند به طوریکه فشار رقابتی شدیدی بین بیمارستان‌‌های مختلف در خصوص پذیرش بیماران وجود دارد. تجربه‌ای که بیمار در مدت زمان اقامت خود در بیمارستان در خصوص خدمات درمانی و مراقبتی از جمله عملکرد پزشکان و پرسنل، کیفیت غذا، نظافت و تسهیلات جانبی کسب ‌می‌کند بسیار حائز اهمیت بوده و در تصمیمات وی در مراجعت مجدد به مرکز تائیرگذار است

 

با استفاده از فناوری‌‌های نوین و تاسیسات بیمارستان هوشمند قادر است:

1-  شرایط درمانی را بهبود داده و رضایتمندی بیشتری را برای پرسنل و بیماران فراهم کند

2- با استفاده از سیستم‌‌های نظارت بالینی، امنیت و آسایش پرسنل و بیماران را فراهم کند.

3- سطح آگاهی بیماران را افزایش دهد

4- بهره‌وری از انرژی را بواسطه کنترل و نظارت منابع انرژی ارتقا دهد

5-  با استفاده از سیستم‌‌های کنترلی و نظارت از قبیل خدمات فراخوانی پرستاران، کنترل نور، درجه حرارت، پرده‌ها و موارد مشابه سطح رفاه بیشتر و امنیت خاطر را برای بیماران فراهم کند.

تاسیسات بیمارستان هوشمند

تاسیسات بیمارستان هوشمند

پیاده‌سازی تاسیسات بیمارستان هوشمند

زیرساخت‌های هوشمند بیمارستانی براساس طراحی‌‌های انعطاف‌پذیر به عنوان سیستم‌هایی با طول عمر کاری بالا عمل ‌می‌کنند. این سیستم‌ها بواسطه بهره‌گیری از تکنیک یکپارچه مدیریت توان و انرژی در طی دوره زمانی مشخص بدون خرابی به عملیات خود ادامه ‌می‌دهند. آنها به راحتی قابل گسترس و تغییر بوده و با استفاده از فناوری‌‌های پروتکل باز به‌سادگی و با صرف هزینه‌های کم با فناوری‌‌ها و تجهیزات جدید ادغام ‌می‌شوند.

پیاده سازی

استفاده از ارتباطات سخت‌افزاری و به کمک نرم‌افزارهای کاربردی پزشکان و پرسنل درمانی در هر موقعیت زمانی و مکانی دلخواه قادر به دسترسی اطلاعات مورد نظر خود هستند. آنها به سادگی و تنها با استفاده از تلفن همراه خود شرایط بالینی بیمار را کنترل نموده و وضعیت وی را ارزیابی ‌می‌کنند.

استفاده از مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) یکی از رویکردهای ناب در زمان طراحی تجهیزات جدید خدمات درمانی و بهداشتی است. برای آشنایی با این فناوری ‌می‌توانید مقاله « مدل‌سازی اطلاعات ساختمان(BIM) » را در سایت شرکت مطالعه نمایید. BIM رویکردی مناسب در خصوص طراحی بیمارستان‌‌ هوشمند است که منجربه کاهش هزینه‌‌های نهایی پروژه، افزایش کیفیت پروژه و کاهش مدت زمان اجرای آن ‌می‌شود. جدول زیر شرحی از فناوری‌‌های مختلف در زمینه‌‌های مختلف عملیات درمانی و بهداشتی در مدت زمان اقامت بیمار در بیمارستان هوشمند است.

با ‌‌یکپارچه‌سازی سیستم‌‌های مجزا به یک شبکه واحد می‌توان از سرمایه‌گذاری‌های اضافی اجتناب کرد:

  • کاهش سیم‌کشی، تعداد کابل‌ها و طول متوسط آنها، کاهش هزینه‌‌های نصب که مختص سیستم‌‌های سنتی و قدیمی ‌است.

  • مدت زمان کمتری صرف راه‌اندازی سیستم شده که منجر به کاهش هزینه‌‌های ساخت و ساز ‌می‌شود.

  • کاهش تعداد دستگاه‌‌های شبکه فعال ( اکتیو) مورد نیاز برای راه‌اندازی شبکه فناوری اطلاعات و ارتباطات

یکی از مهمترین مزیت‌‌های سیستم‌‌های هوشمند در دسترس بودن شبکه است که کاهش هزینه‌‌های عملیاتی و صرفه جویی در زمان و سرمایه را به دنبال دارد. موارد ذیل توضیح کاملی برای این مسئله است:

  • مدیریت شبکه و تشخیص عیوب آن در سیستم‌‌های یکپارچه به مراتب ساده‌تر بوده و در کوتاه ترین زمان امکان رفع مشکل در سیستم وجود دارد.

  • انعطاف‌پذیری و باز بودن شبکه امکان ارتقا سیستم را با فناوری‌‌های نوین پیش رو فراهم ‌می‌کند. همچنین آنها به سادگی و در مدت زمان کوتاهی بر اساس استانداردهای ارتباطات اینترنت/IP با شبکه منطبق ‌می‌شوند.

  • با استفاده تکنیک‌‌های PoE ‌می‌توان هزینه‌‌های پیکربندی مجدد و نگهداری را کاهش داد.

مزایای پیاده‌سازی ‌‌زیرساخت‌های هوشمند در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را ‌می‌توان به صورت زیر شرح داد:

  • بهبود مدت زمان پاسخگویی و ارتباطات پرسنل، سیستم‌‌های اطلاعاتی پرسنل هوشمند این اجازه را به آنها ‌می‌دهند تا واکنش‌‌های سریعی نسبت به حوادث رخ داده نشان دهند.

  • ارتباط بیماران با واحد پرستاری از طریق صفحه نمایش‌‌های تعبیه شده در اتاق بیمار آنها را قادر ‌می‌سازد تا به طور دقیق‌تر نیازهای خود را به واحد پرستاری منتقل کنند.

  • کنترل برنامه غذایی و دارویی بیمار طبق برنامه‌ریزی‌‌های از پیش تعیین شده و ارسال هشدار به واحد پرستاری

  • نظارت و کنترل شرایط محیطی از قبیل دما، نور، پرده‌ها و … توسط خود بیمار

  • کاهش خطاهای احتمالی در اتاق‌‌های عمل، مدیریت زمان، هشدارها و تضمین کیفیت مطلوب

  • کنترل شرایط بیمار و اتخاذ تصمیمات دقیق متناسب با علایم حیاتی وی

  • انتقال اطلاعات در شرایط پر مخاطره یا آتش سوزی به رابط بیمار، به عنوان مثال مسیر‌‌های خروجی ‌می‌تواند به صورت سه بعدی و در طول مسیر نمایش داده شوند.

  • امکان سرشماری افراد حاضر، موقعیت‌یابی و تشخیص هویت آنها در قسمت‌‌های مختلف بیمارستان

  • دسترسی به شبکه اینترنت و شبکه داخلی بیمارستان هوشمند

  • افزایش عمر مفید ساختمان بواسطه کنترل تهویه و دمای داخلی

  • بهینه سازی مصرف انرژی

  • استفاده از پایگاه داده یکپارچه (منطبق با استانداردهای HL7) سرعت عمل دسترسی پزشکان به اطلاعات پزشکی را افزایش ‌می‌دهد.

  • امکان ارائه خدمات درمانی از راه دور از قبیل آموزش‌‌های مربوط به سلامت بیمار، بهداشت عمو‌می‌ و مدیریت خدمات درمانی با استفاده از فناوری‌‌های الکترونیکی اطلاعات و مخابرات. در خدمات پزشکی و مراقبتی از راه دور باید از سنسورها و تحلیل گر‌‌های هوشمند و پیچیده‌تری استفاده شود

زیرساخت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *