بیمارستان هوشمند یا هوشمند سازی بیمارستان با مجری کنگره بین المللی بیمارستان هوشمند
شرکت فناوری بیمارستانی هوشمند ارائه دهنده سامانه های هوشمند سازی بیمارستان ها و مراکز درمانی با سابقه چندین ساله در تولید و اجرای انواع سیستم های هوشمند، آماده ارائه راهکار های نوین بیمارستانی در جهت افزایش بهره وری و کارایی بیمارستان ها و مراکز درمانی است.
سامانه های هوشمندسازی بیمارستان شرکت فناوری بیمارستانی
[nz_gap][nz_rprojects posts_number=”10″ cat=”9″ layout=”medium-standard”]فناوریهای دیجیتال در خدمت بیمارستان هوشمند
فناوریهای دیجیتال و سیستمهای مبتنی بر این فناوری، ابعاد مختلف زندگی ما را تحت تاثیر خود قرار داده است. گویی هر مکان و هر مقولهای که در آن ردپایی از فناوری دیجیتال یافت نشود با دنیای امروز و زندگی مدرن بیگانه است.
یکی از حوزه هایی که تحت تاثیر فناوری های دیجیتالی شاهد پیشرفت چشمگیری بوده، حوزه سلامت و درمان است. استفاده از سیستم های مبتنی بر فناوری های دیجیتال و سیستم ها و ابزارهایی که عنوان هوشمندی را با خود به یدک می کشد، نقش مؤثری در بهبود فرآیند تشخیص و درمان بیماری های مختلف داشته است؛
بنابراین شاید با توجه به این که کادر درمانی و بیماران برای استقبال از فناوری آمادگی لازم را پیدا کرده اند، دیگر وقت آن رسیده باشد که بیمارستان ها هم به سیستم های دیجیتال مجهز شوند. حضور فناوری های دیجیتال در بیمارستان های آینده بدون تردید نویدبخش ورود به عصری جدید در حوزه درمان و پزشکی است.
کاربرد تگ های RFID در هوشمند سازی بیمارستان ها
در یک بیمارستان هوشمند به محض این که بیمار به بخش پذیرش بیمارستان مراجعه می کند و مقدمات لازم برای بستری و درمان بیمار فراهم می شود با استفاده از یک تگ RFID. که به صورت دستبند ارائه می شود ، بیمار در تمام قسمت های این مرکز درمانی تحت کنترل و مراقبت قرار می گیرد.
برخلاف بیمارستان های معمولی در این بیمارستان از سیم ها و کابل هایی که به نظر می رسد باید جزو جدایی ناپذیر تجهیزات و امکانات پزشکی باشد و همچنین اسناد و مدارک کاغذی و حتی فیلم های رادیولوژی که استفاده از آنها در تشخیص بیماری ها قدمتی دیرینه دارد، هیچ نشانی پیدا نمی کنید.
اغلب کارها و امور مربوط به بیماران از پذیرش تا بستری و تشخیص و درمان از طریق کارمندان رباتیک و بدون نیاز به پیگیری های مکرر به صورت خودکار انجام می شود.
تشخیص، بررسی و معالجه در بیمارستان هوشمند
تشخیص بیماری، عکسبرداری، انجام آزمایشات تشخیصی و حتی انجام عمل جراحی نیز منوط به استفاده از تجهیزات رایانه ای است. کلیه اطلاعات پزشکی و نتایج بررسی های پزشکی به تبلت اختصاصی پزشک معالج بیمار ارسال می شود.
همچنین با استفاده از سیستمهای رایانه ای کمک تصمیم گیری مشاوره های لازم به پزشک معلج در زمینه تشخیص نوع بیماری و نحوه درمان آن داده می شود.
از آنجا که مطالعات انجام شده، نشان داده است استفاده از نور طبیعی می تواند نقش مهمی در بهبود حال بیماران داشته باشد، در همه اتاق های این بیمارستان از نور طبیعی برای روشنایی استفاده می شود. استفاده از تبلت ها و گوشی های تلفن هوشمند، حضور مجازی پزشکان در بخش های مختلف بیمارستان را در هر ساعتی از شبانه روز امکان پذیر می سازد و پزشک می تواند از طریق بارکدهایی که روی داروها نصب می شود، داروهای مورد نظرش را برای بیمار تجویز کند و خلاصه همه اموری که مسئولیت انجام آن را به عهده دارد، تحت کنترل قرار دهد.
همه اتاق های بیمارستان مجهز به پایانه های ارتباطی رایانه ای است که از طریق سیستم های پردازش ابری با هم در ارتباط است. همه اطلاعات از تشخیص بیماری تا توصیه های پزشک به ایستگاه پرستار و تجویز دارو به صورت الکترونیکی ثبت می شود.
سیستم های کنترلی در بیمارستان هوشمند
در یک بیمارستان هوشمند با استفاده از سیستمهای کنترلی متنوع و همچنین استفاده از انرژی های تجدید پذیر ، میزان مصرف انرژی تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند که این امر باعث کاهش قابل توجه هزینه های مصرف انرژی در ساختمان می گردد.
لازم به ذکر است با توجه به وجود پزشکان داخلی بسیار با تجربه و همچنین موقعیت جغرافیایی کشور ، پتانسیل جذب گردشگران درمانی از سایر کشورهای منطقه بسیار بالا می باشد و همین امر لزوم تجهیز بیمارستانهای موجودو همچنین بیمارستانهای در حال احداث را به سیستم های هوشمند بیمارستانی به منظور ارتقای سطح کیفیت خدمات رسانی به بیماران بیشتر مشخص می نماید.
شرکت صنایع الکترواپتیک صا ایران با اتکا بر تجارب ارزشمند بدست آمده در طراحی ، تامین و اجرای پروژه های بزرگ ملی در زمینه سیستمهای هوشمند الکترونیکی، کنترلی و مخابراتی در حورزه های نفت، گاز و انرژی و همچنین حوزه حمل ونقل ریلی در سطح پروژه های کلان ملی متولی پیاده سازی راهکارهای بیمارستان هوشمند (SMART HOSPITAL) در سطح بیمارستان های تابعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین کلیه بیمارستانهای متقاضی راهکارهای بیمارستان هوشمند در سطح کشور گردیده است.
مزایای پیاده سازی سامانه های هوشمند بیمارستانی
- افزایش کیفیت ارائه خدمات به بیماران و ارتقاء سطح کیفی بیمارستان
- کمتر شدن زمان ارائه خدمات به بیماران
- کاهش خطاهای پزشکی
- ذخیره اطلاعات بیماران به صورت الکترونیکی در دیتا سنتر بیمارستان به منظور نگهداری سوابق بیمار و در
- صورت نیاز انتقال به بیمارستانهای دیگر.
- کاهش هزینه های خدمات بیمارستانی
- بهینه سازی استفاده از منابع و تجهیزات بیمارستان.
- بهینه سازی استفاده از منابع انسانی بیمارستان.
- افزایش سطح ایمنی و امنیت بیمارستان
- کاهش مصرف انرژی بیمارستان
- افزایش عمر مفید تجهیزات و کاهش هزینه نگهداری و تعمیرات آنها.
تقسیم بندی سامانه های مورد استفاده در بیمارستان ها و اتاق عمل های هوشمند
با توجه به مطالعات و تحقیقات انجام گرفته توسط این شرکت تقسیم بندی سامانه های مختلف مورد استفاده در بیمارستانهای هوشمند به شرح زیر انجام می شود:
- سامانه های الکترونیکی هوشمند بیمارستان و اتاق عمل
- سامانه های هوشمند مدیریت تاسیسات بیمارستان و اتاق عمل
- سامانه های هوشمند ارتباطی بیمارستان و اتاق عمل
سامانه های هوشمند الکترونیکی بیمارستان و اتاق عمل
در یک بیمارستان هوشمند سامانه های الکترونیکی بسیاری استفاده می گردد. نکته قابل توجه در طراحی بیمارستانهای هوشمند ایجاد قابلیت ارتباط ما بین سیستمهای الکترونیکی مختلف نصب شده در یک بیمارستان می باشد. سیستمهای مختلف الکترونیکی مورد استفاده در یک بیمارستان هوشمند به شرح زیر می باشند.
- سامانه یکپارچه مدیریت اتاق عمل (شامل بنل هلی ماژولار شیشه ای ، ORMS ، لامینار فلو ، BMS)
- سیستمهای دوربین مداربسته (CCTV)
- سیستمهای کنترل تردد ( ACCESS CONTROL)
- سیستمهای حفاظت پیرامونی(INTRUDER ALARM)
- سیستمهای اعلام و اطفاء حریق(FIRE ALARM)
- سیستمهای پیجینگ مرکزی و یا محلی (PAGING)
- سیستمهای اطلاع رسانی و سرگرمی بیماران(PIS)
- سیستمهای معاینه از راه دور از طریق ویدئو کنفرانس(VIDEO/DATA CONFERENCE)
- سیستمهای پیشرفته ارتباط با پرستار (NURSE CALL STATION)
- سیستمهای کمک ناوبری فرود هلیکوپتر بر روی بام بیمارستان. (NDB)
- سامانه موقعیت یابی پرستاران ، پزشکان و بیماران (RTLS)
- سامانه مدیریت تجهیزات بیمارستان بر اساس تکنولوژی RFID.
- سیستمهای مدیریت مصرف داروها در بیمارستان بر اساس RFID
- سیستمهای برق اضطراری (UPS)
- سیستمهای ساعت مرکزی (CLOCK)
- سیستمهای نوبت دهی
- سیستمهای کنترل ناوگان آمبولانسی (AVL)
- سامانه داروخانه رباتیک هوشمند
- سامانه انتقال دارو ، نمونه ها و یا فراورده های خونی (PTS)
- سامانه مدیریت پارکینگ بیمارستان